OK, jeg vet at denne bloggen heter HUNDEtrening.no, men til ære for våre kvinnelige lesere skal vi de neste dagene snakke litt om klikkertrening av HESTER. Min private hestehvisker, Cecilie, har meldt seg frivillig til å snakke litt om de svære beistene (som du skjønner er ikke jeg noen utpreget hesteperson, men klikkertrening er alltid moro, uansett dyreart).

I denne filmen snakker Cecilie litt om endel sikkerhetsrutiner man bør installere helt fra starten når man skal klikkertrene hester.

De viktigste prinsippene å tenke på i starten er:

1. Belønn hesten med flat hånd (så beholder du fingertuppene lenger) og strak arm (så holder den seg på mer behagelig avstand).
2. Belønn hesten slik at den må bøye hodet sitt ned mot brystet når den får godbiten.
3. Lær hesten «horsie-zen», dvs å trekke seg bort fra det den har lyst på for å få det.
4. Hesten skal flytte seg for deg – IKKE omvendt.

Disse reglene er en god forsikring mot at hesten ikke blir masete, og holder seg på behagelig avstand når vi belønner den.

Først når dette er på plass begynner vi å trene andre ting vi har bruk for. De neste dagene skal Cecilie demonstrere noen enkle øvelser som du kan begynne med når du vil klikkertrene hesten din. Det er viktig å starte med de enkle tingene, og bygge på derfra når både du og hesten begynner å lære det nye systemet.