Denne videoen viser hvor viktig det er å ha et minimum av kunnskaper om hundens språk. Damen i filmen tror oppriktig at den snille rottweileren hennes «purrer» på samme måte som en katt. Og joda, det er faktisk riktig at noen hunder faktisk både knurrer og/eller viser tennene når de er glade.

Men denne rottweileren er defintivt ikke glad for å bli klappet. Legg spesielt merke til øynene til hunden (vidåpne, ikke avslappede), den stive kroppsholdningen og de tilbaketrukkede leppene – sammen med tydelige knurringen. Hunden prøver så tydelig den kan å gi beskjed om at eier skal kutte ut det hun gjør, men eieren fortsetter på samme måte likevel.

Jeg er ikke der og ser ikke hele situasjonen, og er heller ingen ekspert på hundens språk. Og bjeffehalsbånd har den selvfølgelig – amerikanere… (sukk). Men ut fra hva jeg kan se av filmen er denne hunden atskillig mer komfortabel med kosingen. Øynene er mer avslappet, kroppen er avslappet og hunden oppsøker kosingen ved å klenge seg tett inntil eieren. Ved et par anledninger ser man at hunden trekker seg litt vekk når eieren klemmer hunden (de færreste hunder liker å bli klemt på denne måten, samme hvor godt sosialtrent de er), og øynene blir litt større når fotografen kommer for nærme. Men denne hunden oppfører seg helt annerledes enn den første rottweileren. Vi hører også at purringen faktisk høres ut som purring, og ikke som den dype knurringen til den første rottweileren som åpenbart mener alvor.

Hvordan tolker du atferden til de to hundene? Skriv gjerne inn en kommentar!

Bokanbefaling: Hundens språk og atferd. En fotoillustrert håndbok.
Denne boka går MEGET grundig inn i alle små og store detaljer om hundens språk og atferd, og er den mest grundige boken om temaet som finnes på norsk.